Print This Page

Blog

Maceraten


MACERATEN Maceraten worden verkregen door planten of bloemen of delen hiervan een maand of langer te weken in een goede kwaliteit tarwekiem olie, olijf olie, sesam olie, zonnebloemolie, amandel- of saffraanolie, en/of andere. Het maceraat bevat 10% van de in vet oplosbare stoffen van de plant. De plantendelen geven geleidelijk hun lipofiele stoffen af aan de drager waardoor er een medicinaal product ontstaat. Vroeger waren maceraten de traditionele manier om ...
Continue Reading

Hydrosols


HYDROLATEN/HYDROSOLS: De naam hydrosol werd voor het eerst gebruikt door Jeanne Rose in 1990. Hydrosol: uit het Latijn wil zeggen: hydro – sol: wateroplossing. Een hydrosol bevat de hydrofiele bestanddelen van een destillaat. Niet verwarren met “aromatic- and floral waters”, aromatisch water en bloemenwater. Deze bevatten dikwijls synthetische geurstoffen. Ook worden ze gemaakt door enige druppels e.o. in bronwater te doen. Dit heeft niets te maken met een hydrolaat of hydrosol. ...
Continue Reading

Attars


                 ATTARS: Alleen al bij het woord Attar is het onmogelijk om voorbij te gaan aan het rijke culturele en spirituele leven van India vol legendes en sages, waaruit de verbondenheid, eerbied en respect, voor de omringende natuur tot uiting komt. Er zijn drie essentiële oliën die tevens een individueel attar zijn ”sandelhout, amber en patchouli”. Bepalend is de manier of techniek van productie. Traditioneel in ...
Continue Reading


Previous page:
Next page: